середу, 5 січня 2011 р.

Подарунок власноруч

Ви пам'ятаєте листівки з паперовими підсніжниками, зроблені спеціально до 8 Березня матусі, сестричці, бабусі? А скриньки, вишиті хрестиком серветки, подушечки для голок, які в дитинстві, коли не було грошей, зате була ціла пригорща креативних ідей, кожен із нас робив своїми руками.
Так і з подарунками. Якось уже немодно дарувати речі, виготовлені досконало, але без душі. І потрохи людство крокує майже до умов первісно- общинного ладу, тобто повертається до виготовлення подарунків власноруч. На Заході все, до чого можна прикласти руки, вже встигли охрестити хендмейдом.
А й справді, подарунки, в які можна втілити свої емоції, побажання, симпатію, є більш красномовнішими, ніж ті, які виготовили на фабриці чи заводі бездумні машини.

Отже, що можна виготовити власноруч?

Найпростіше, що можна зробити, не витративши багато часу, - це листівку. При виготовленні варто врахувати те, кому ви даруєте. Серйозній дівчині не слід клеїти надмірну кількість бантиків і стрічок, а хлопцю - намистинки. В Інтернеті існує тисячі сайтів, на яких можна скачати спеціальні схеми з виготовлення, поради, а також необхідні матеріали. Не так суттєво, якою вийде листівка, головне, що ви вкладете в неї тепло своїх долонь.
Одяг.
Ваша подруга давно хотіла мати спідницю не таку, як у всіх? У чому справа – оздобте тканину оригінальними візерунками в стилі модерн. Ваша подруга неодмінно буде вдячна за такий цікавий експеримент. Хлопцю, для прикладу, можна зв’язати тепле кашне, а якщо є доволі багато часу – светрик. Сестричці – в’язані рукавички, а мамі – кофтину, розшиту пацьорками.
Сумки.
Для оздоблення можна взяти вже готову сумку й прикрасити на власний смак – стрічками, декоративним розписом, розшити бісером. У будь-якому разі ви надасте зовнішньому вигляду звичайної, як здається на перший погляд, деталі вашого стилю родзинку.
Прикраси.
Дарувати біжутерію нині не модно. Сережки, браслети, підвіски, намиста можна зробити власноруч із намистинок, пластику, полімерної глини, бісеру, ґудзиків, ланцюжків, стрічок. Перевага таких прикрас у тому, що більше ні в кого не буде чогось подібного.
Якщо ви вирішили подарувати комусь вазу чи посуд, то, безумовно, зробили хід конем. Яка ж господиня не захоче отримати чашечки, якими не зможе похизуватися жодна з подруг? Розмалювати вазу чи склянки можна за допомогою акрилових або вітражних фарб, а потім запекти при певній температурі. Тоді ви будете впевнені, що фарба не змиється й малюнок залишиться. Для того, щоб розфарбувати вазу, можна також використати гуаш або акварельні фарби, а зверху покрити спеціальним лаком. Такий подарунок буде цінним для кожного дому.
Предмети декору.
Мабуть, у кожного з нас є фоторамки. От тільки ми, як правило, приділяємо більше уваги самій світлині, а рамка залишається непоміченою. Це неправильно, адже вона виконує ще й функцію «кімнатної прикраси». Матеріалом для оздоблення може бути будь-що. Так для того, щоб зробити щось морське, використайте різноманітні мушлі, камінчики, шматочки скла й пісок. Щоб підсилити жіночу красу на знімку, оздобте рамку пацьорками, стрічками, полімерними квітами, мереживом. Дитячі рамки можна розмалювати вітражними фарбами, приклеїти улюблених мультиплікаційних героїв. Цікаво виглядатимуть вази, наповнені кольоровими скляними кульками, сухими квітами, пластмасовими фруктами.
Озброївшись творчими ідеями, можна прикрасити будь-яку деталь інтер’єру – торшери, картини, вази, скатертини. Ви побачите, як добре знані предмети одразу ж оживуть, отримають друге життя.
Цікаві дрібнички.
Можна зробити оригінальний блокнот, якщо прикрасити його дивовижними малюнками, світлинами, шматочками тканини, шнурками чи стрічками. Підвіски для мобільного можна виготовити з пластика у вигляді кумедних звірят, туфельок, квітів, символічних написів.

А ті, хто має терпіння, можуть вишити картину, листівку чи прикрасити одяг незвичайними візерунками. Дітям можна зшити іграшки. Уявляєте, як радітиме дитя зайчику, якого пошила мама?


Для того, щоб виявити свою творчість, існує чимало занять. Зробіть цей світ теплішим, щирішим, різнобарвнішим – подаруйте на день народження річ, виготовлену власними руками. І хай навіть ваш подарунок буде не таким бездоганним, як придбаний у магазині, зате ви вкладете в нього значно більше добра, душі, емоцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар