середу, 5 січня 2011 р.

Як зробити подарунок своїми руками

Завжди вважалося, що найкращий подарунок – це книга. Безперечно, але куди приємніше отримувати подарунки рукотворні, в які дарувальник вклав час, душу, а головне – серце. І не важливо, що це – вироби, листівки, прикраси або сумки, такі фантазійні і не схожі на інші подарунки. У цій справі головне – фантазія і Ваше бажання.

Матеріали можуть бути зовсім різні: папір, полімерна глина, шкіра, хутро, тканина, атласні стрічки, мережива, блискітки, намистини і всілякі кольорові гелі та клеї.

Як зробити подарунок своїми руками? Якщо є бажання і час, то спочатку треба зрозуміти, що Ви хочете зробити, з чого і в якій кольоровій гамі.

До кожного подарунка зазвичай додається листівка, але що якщо зробити просту листівку твором мистецтва? Така листівка легко складе половину подарунка або навіть перевершить його. А може обійтися і зовсім без подарунка?:)

Зробити листівки своїми руками не складає труднощів і складності, якщо є вправність і зразковий варіант.

Приміром, для листівки-галявини Вам знадобляться:
1. цупкий папір (можна ручної роботи) формату А4,
2. матеріал для декорування (у нашому випадку фактурний папір різних кольорів, атласні стрічки),
3. ножиці,
4. клей ПВА,
5. гель для декорування з блискітками або пайетки і намистини (за бажанням).

Папір складаємо навпіл, з паперу для декорування вирізаємо квіточки різного розміру, наклеюємо на листівку у довільній формі, із зеленого паперу вирізаємо травичку, приклеюємо до нижнього краю листівки. У правий верхній кут можна приклеїти сонечко з жовтої атласної стрічки з променями-стрічками меншої ширини. Краї листівки можна декорувати тасьмою або папером, обрізаної фігурними ножицями. Виділяємо акценти гелем для декорування, наприклад, середини квіточок і сонечко.

Якщо у Вас немає часу, бажання або можливості створювати листівку своїми руками, можна замовити ексклюзивну листівку ручної роботи у професіонала – це заощадить не тільки Ваш час, але й буде оцінений по гідності.

Прикраси, зроблені своїми руками зі шкіри, гарних намистин та дроту, або навіть зліплені з полімерної глини припадуть, як ніколи до речі для подарунка кращій подрузі, мамі або близькій родичці. Ну і звичайно, дуже важливо правильно оформити Ваш подарунок, адже саме упаковка так прикрашає передчуття, для цього існують спеціальні курси упаковки, Де Вас навчать завжди красиво підносити Ваш подарунок.

Для бабусь та дідусів немає нічого рідніше і дорожче, ніж подарунок, зроблений руками онуків, хороші ідеї можна почерпнути на сайті журналу «Ручна робота». Виготовлення подарунка разом з дитиною – захоплююче і цікаве заняття. Так присвятіть цьому трохи свого часу. І може потім Ви теж отримаєте подарунок зроблений Вашим чадом?:)

Немає коментарів:

Дописати коментар