суботу, 14 травня 2016 р.

Коробочка з паперу

Якщо у вас вдома немає спеціальної скриньки або скрині, де ви могли б зберігати речі, не займаючи ними місця на полицях, необов'язково її купувати. Дізнайтеся, як зробити коробку з паперу, вона цілком може підійти для цих цілей.


Варіантів створення таких корисних речей
чимало, тому ви легко виберете для себе найбільш підходящу ідею.










Виготовляємо картонну коробку своїми руками

При бажанні зробити невелику просту коробочку, в якій би лежали речі першої необхідності - нитки з голками, гудзики, гумки і шпильки для волосся - можете скористатися таким простим варіантом, як зробити коробку з картону. Коробочку можна спорудити з будь-якого паперу, але щоб вона була міцнішою, краще віддати перевагу картону. Для додання конструкції міцності можна використовувати степлер, скотч або звичайний клей. Підготуйте такі матеріали: білий або кольоровий картон, лінійка, ножиці або канцелярський ніж, клей-олівець.

Коробку для зберігання потрібних речей будемо робити своїми руками за такою схемою:

  • З картону вирізаємо два квадрата, сторона одного з них повинна бути на 1,5 см більше іншого. Той квадрат, який побільше, буде кришкою для нашої вироби. Розмір місця для зберігання своїх речей вибираєте самі. Також слід знати, що чим товще буде картон, тим міцніше вийде конструкція, тому вона вам довше прослужить;
  • Складаємо вирізані квадрати спочатку по діагоналі, а потім поперек: у вас повинен вийти шматок картону, зігнутий в декількох місцях;
  • Коли папір підготовлений, починаємо збирати деталі нашої конструкції, піднімаючи її краю руками з усіх боків, але нові вигини робити не потрібно;
  • Акуратно зробіть бортики, склавши картон всередину коробки. Коли закінчите робити одну частину конструкції, переходіть до другої.

Упаковка для подарунків

Купуючи подарунок рідному або близькій людині, ми його відразу ховаємо в красиву упаковку. Якщо вдома немає такої упаковки, а свято вже на носі, вам потрібно просто вибрати найдоступніший спосіб, як зробити коробку для подарунка. Вона потрібна з тієї причини, що без неї подарунок здається не таким вартим і солідним, та й неможливо буде зробити сюрприз обдарованому людині. Якщо ви шукайте ідеї, як зробити своїми руками коробку для подарунка, то краще віддавати перевагу нестандартних рішень. 

Спочатку такий задум вам може здатися досить складним, але насправді власноручне створення упаковки принесе вам тільки позитивні емоції. Людині буде приємно отримати подарунок, якщо його покласти в круглу подарункову коробку. Тим, хто не знає і не бачив, як зробити подарункову коробку круглої форми, стане в нагоді ця інструкція.

Для створення такої подарункової упаковки вам буде потрібно:

  • щільний папір або картон;
  •  клей
  •  олівець;
  •  простий олівець,
  •  лінійка,
  •  ножиці;
  •  циркуль.
Перед тим як робити круглу коробочку, заміряйте свій подарунок, щоб конструкція підходила під його розміри. Діаметр коробки повинен бути трохи більше самого подарунка, щоб той вільно в неї містився. Крім того, важливо врахувати той момент, що кришка повинна бути на кілька міліметрів більше підстави подарункової упаковки, так вона буде вільно одягатися.

Дотримуйтеся такої схеми створення виробу власними руками:

  • На папері накресліть 8 кіл однакового діаметра і 3 смужки, довжина яких повинна бути рівною периметру кола. Ширина однієї зі смужок повинна бути такою, якої висоти ви хочете отримати коробочку. Другу зробіть на 1 см ширше, третю - трохи більше першої;
  •  Для дна нашої упаковки з'єднуємо між собою 4 кола, використовуючи для цього клей;
  •  Внахлест склеюємо першу і другу смужки, щоб з обох сторін виявилася їх лицьова сторона, якщо вона помітна;
  •  Стінку прикріплюємо до днища, замикаємо в кільце і фіксуємо клеєм;
  •  Таким же чином робимо кришечку для подарункової упаковки, але використовуючи для неї тільки одну смужку картону.
Готову коробочку прикрашаєте на свій смак, використовуючи будь-які декоративні елементи.

  Існує безліч інших ідей, як зробити коробочку для подарунка. Такі подарункові упаковки можуть бути самої різної форми - у вигляді пірамідки, серця, будиночка, звіряток. Приклавши зовсім небагато зусиль і проявивши фантазію, ви легко зробите коробки для подарунків своїм рідним і близьким.

пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Подарункова коробочка своїми руками

Перш ніж подарувати подарунок, ми завжди намагаємося якомога красивіше його загорнути.

Ми знаємо, як приємно отримувати подарунки, а вдвічі приємніше отримувати красиво упаковані подарунки.

Звичайно, все-таки головне вміст, а не обгортка, однак якщо подарунок красиво упакований, а не просто вручено в первозданному вигляді, в якому ви його купили в магазині, то враження від подарунка і позитивні емоції посилюються подвійно, а то й втричі:)

Красива упаковка - це як приємний бонус, який доставляє додаткові позитивні емоції.
У даній публікації хотілося б показати кілька способів, як можна зробити самому красиву подарункову коробочку, маючи вдома всього лише красиву кольоровий папір або кольоровий картон.

Борознячи простори YouTube, можна відшукати тисячі майстер-класів, як зробити подарункову коробочку. Я вибрала кілька, на мій погляд, найбільш цікавих і зрозумілих у виконанні варіантів, і хотілося б з вами ними поділитися.

Особливо цікава ця ідея, я думаю, буде тим, хто робить подарунки своїми руками.

Наприклад, в таку подарункову коробку можна упакувати зварене будинку мило, бомбочки для ванни, зроблені власноруч свічки, біжутерію та й багато ще чого! ;)

Також такі коробочки можна використовувати як шкатулки, якщо їх зробити з гарного кольорового картону або паперу...

Проста однотонна коробочка


Як мені здалося, найпростіша у виконанні коробка. Робиться дуже швидко і легко.

* Для цього потрібно всього два однакових квадратних листа кольорового паперу або картону. Один лист для безпосередньо самої коробки, а інший для кришки.

* Якщо ми хочемо зробити в коробці відсіки, то буде потрібно третього Такий ж за розміром лист, щоб зробити роздільники.

* Такі роздільники знадобляться, якщо, наприклад, ви хочете подарувати в коробці зроблені своїми руками цукерки.

* Чим лист більше, тим відповідно більше вийде коробочка.

* У цьому відео коробка робиться з аркушів паперу 15х15 см.

* Можна зробити повністю однотонну коробку, або, як на відео, коробку в одному кольорі, а кришечку в іншому.

варіант 2

Коробка з різнокольоровими вставками

Дана коробка трохи важче у виконанні, ніж перша, проте робиться все одно не дуже складно. Такий спосіб добре підходить для того, щоб зробити яскраву різнобарвну коробочку з різними вставками.

У мене вийшло з першого разу, головне уважно дивитися, що куди загинати.

* Для коробки потрібно 4 однакових за розміром аркуша паперу, а також 4 таких же однакових за розміром аркуша паперу для кришки. Разом 8 аркушів паперу.

* Розмір паперу на відео 15х15 см

Коробка (частина 1)

Кришка для коробки (частина 2)

Якщо хочемо зробити цікаву кришечку з виступаючими квадратиками, то дивимося наступне відео.

Таким чином, саму коробочку складаємо як у частині 1, а кришечку як в частині 3