неділю, 9 січня 2011 р.

Новорічні прикраси своїми руками


Новий Рік то вже не за горами! Треба встигнути як слід підготуватися до самого улюбленого свята дітей. Ваша дитина повинна відчути чари майбутнього свята і тому обов’язково виділіть час на створення Новорічних прикрас своїми руками. Це стаття присвячена виготовленню сніговиків. Вибирайте і майструєте!
Цей чарівний малюк створюється з заготівлі, склеєної у формі конуса. Секретик: якщо сніговичків підняти, то під ним можна знайти захованими сюрпризи (про які не забудьте подбати!)
Опис роботи:
Вирізаємо з альбомної папери одну третину кола з діаметром 15 см.
Малюємо очі і рот.

Звертаємо і склеюємо циліндр з прямокутника кольорового паперу розміром 4 × 9 см.



Вирізаємо коло для капелюха діаметром 7 см.
Обводимо на ньому основу циліндра і вирізаємо отвір.


Вирізаємо рукавиці та смужку шириною 1-1,5 см для шарфа.
Вирізаємо смужки чорного гофрованого паперу розміром 5 × 10 см.
Скручуємо з них джгутики для рук.
Вирізаємо заготовку для носа-морквини.
Далі у нас починається складання. Склеюємо конус-тулуб.
Приклеюємо шарф.
Проробляємо отвори і вставляємо ручки.
Приклеюємо до рук рукавиці, а рукавиці – до тулуба.
Приклеюємо ніс.
Одягаємо капелюшок.
Дивний сніговик
Такий артистичний сніговичок виконується з білого картону або з щільного альбомного паперу.
Вирізаємо білий прямокутник розміром 15 × 17см.
Вирізаємо і приклеюємо жилет і чорну смужку (верхню частину капелюха).
Малюємо очі і рот.
Робимо заготiвку для носа ось такої форми і робимо надрізи з боку вигину.

Звертаємо циліндр і склеюємо – це буде тулуб сніговичкa. Ширина смуги – 1.5см.
Докладаємо циліндр до вивороту чорного паперу і обводимо олівцем.
Вирізаємо коло з отвором (по наміченій лінії). Це поля капелюхa.

Скручуємо ручки-гілочки. Для цього візьмемо смужку гофрованого паперу 5 × 10 см. Зробимо надрізи глибиною 3 см.
Скручуємо джгутиком кожну коротку смужку.
Скрутіть в трубочку частину, що лишилася та закрутіть її в щільний джгут. Крутити починайте з того місця, де відходять короткі джгутики. Джгутики залишайте вільно розправленими в різні боки.
Далі проробляємо отвори в тулуб (наприклад, канцелярським ножем) і вставляємо ручки.
Одягаємо на тулуб поля капелюхи.
Приклеюємо ніс-морквину і краватку-метелика.
Як вам такі чарівні новорічні прикраси, які так легко зробити своїми руками?

середу, 5 січня 2011 р.

Подарунок власноруч

Ви пам'ятаєте листівки з паперовими підсніжниками, зроблені спеціально до 8 Березня матусі, сестричці, бабусі? А скриньки, вишиті хрестиком серветки, подушечки для голок, які в дитинстві, коли не було грошей, зате була ціла пригорща креативних ідей, кожен із нас робив своїми руками.
Так і з подарунками. Якось уже немодно дарувати речі, виготовлені досконало, але без душі. І потрохи людство крокує майже до умов первісно- общинного ладу, тобто повертається до виготовлення подарунків власноруч. На Заході все, до чого можна прикласти руки, вже встигли охрестити хендмейдом.
А й справді, подарунки, в які можна втілити свої емоції, побажання, симпатію, є більш красномовнішими, ніж ті, які виготовили на фабриці чи заводі бездумні машини.

Отже, що можна виготовити власноруч?

Найпростіше, що можна зробити, не витративши багато часу, - це листівку. При виготовленні варто врахувати те, кому ви даруєте. Серйозній дівчині не слід клеїти надмірну кількість бантиків і стрічок, а хлопцю - намистинки. В Інтернеті існує тисячі сайтів, на яких можна скачати спеціальні схеми з виготовлення, поради, а також необхідні матеріали. Не так суттєво, якою вийде листівка, головне, що ви вкладете в неї тепло своїх долонь.
Одяг.
Ваша подруга давно хотіла мати спідницю не таку, як у всіх? У чому справа – оздобте тканину оригінальними візерунками в стилі модерн. Ваша подруга неодмінно буде вдячна за такий цікавий експеримент. Хлопцю, для прикладу, можна зв’язати тепле кашне, а якщо є доволі багато часу – светрик. Сестричці – в’язані рукавички, а мамі – кофтину, розшиту пацьорками.
Сумки.
Для оздоблення можна взяти вже готову сумку й прикрасити на власний смак – стрічками, декоративним розписом, розшити бісером. У будь-якому разі ви надасте зовнішньому вигляду звичайної, як здається на перший погляд, деталі вашого стилю родзинку.
Прикраси.
Дарувати біжутерію нині не модно. Сережки, браслети, підвіски, намиста можна зробити власноруч із намистинок, пластику, полімерної глини, бісеру, ґудзиків, ланцюжків, стрічок. Перевага таких прикрас у тому, що більше ні в кого не буде чогось подібного.
Якщо ви вирішили подарувати комусь вазу чи посуд, то, безумовно, зробили хід конем. Яка ж господиня не захоче отримати чашечки, якими не зможе похизуватися жодна з подруг? Розмалювати вазу чи склянки можна за допомогою акрилових або вітражних фарб, а потім запекти при певній температурі. Тоді ви будете впевнені, що фарба не змиється й малюнок залишиться. Для того, щоб розфарбувати вазу, можна також використати гуаш або акварельні фарби, а зверху покрити спеціальним лаком. Такий подарунок буде цінним для кожного дому.
Предмети декору.
Мабуть, у кожного з нас є фоторамки. От тільки ми, як правило, приділяємо більше уваги самій світлині, а рамка залишається непоміченою. Це неправильно, адже вона виконує ще й функцію «кімнатної прикраси». Матеріалом для оздоблення може бути будь-що. Так для того, щоб зробити щось морське, використайте різноманітні мушлі, камінчики, шматочки скла й пісок. Щоб підсилити жіночу красу на знімку, оздобте рамку пацьорками, стрічками, полімерними квітами, мереживом. Дитячі рамки можна розмалювати вітражними фарбами, приклеїти улюблених мультиплікаційних героїв. Цікаво виглядатимуть вази, наповнені кольоровими скляними кульками, сухими квітами, пластмасовими фруктами.
Озброївшись творчими ідеями, можна прикрасити будь-яку деталь інтер’єру – торшери, картини, вази, скатертини. Ви побачите, як добре знані предмети одразу ж оживуть, отримають друге життя.
Цікаві дрібнички.
Можна зробити оригінальний блокнот, якщо прикрасити його дивовижними малюнками, світлинами, шматочками тканини, шнурками чи стрічками. Підвіски для мобільного можна виготовити з пластика у вигляді кумедних звірят, туфельок, квітів, символічних написів.

А ті, хто має терпіння, можуть вишити картину, листівку чи прикрасити одяг незвичайними візерунками. Дітям можна зшити іграшки. Уявляєте, як радітиме дитя зайчику, якого пошила мама?


Для того, щоб виявити свою творчість, існує чимало занять. Зробіть цей світ теплішим, щирішим, різнобарвнішим – подаруйте на день народження річ, виготовлену власними руками. І хай навіть ваш подарунок буде не таким бездоганним, як придбаний у магазині, зате ви вкладете в нього значно більше добра, душі, емоцій.

Як зробити подарунок своїми руками

Завжди вважалося, що найкращий подарунок – це книга. Безперечно, але куди приємніше отримувати подарунки рукотворні, в які дарувальник вклав час, душу, а головне – серце. І не важливо, що це – вироби, листівки, прикраси або сумки, такі фантазійні і не схожі на інші подарунки. У цій справі головне – фантазія і Ваше бажання.

Матеріали можуть бути зовсім різні: папір, полімерна глина, шкіра, хутро, тканина, атласні стрічки, мережива, блискітки, намистини і всілякі кольорові гелі та клеї.

Як зробити подарунок своїми руками? Якщо є бажання і час, то спочатку треба зрозуміти, що Ви хочете зробити, з чого і в якій кольоровій гамі.

До кожного подарунка зазвичай додається листівка, але що якщо зробити просту листівку твором мистецтва? Така листівка легко складе половину подарунка або навіть перевершить його. А може обійтися і зовсім без подарунка?:)

Зробити листівки своїми руками не складає труднощів і складності, якщо є вправність і зразковий варіант.

Приміром, для листівки-галявини Вам знадобляться:
1. цупкий папір (можна ручної роботи) формату А4,
2. матеріал для декорування (у нашому випадку фактурний папір різних кольорів, атласні стрічки),
3. ножиці,
4. клей ПВА,
5. гель для декорування з блискітками або пайетки і намистини (за бажанням).

Папір складаємо навпіл, з паперу для декорування вирізаємо квіточки різного розміру, наклеюємо на листівку у довільній формі, із зеленого паперу вирізаємо травичку, приклеюємо до нижнього краю листівки. У правий верхній кут можна приклеїти сонечко з жовтої атласної стрічки з променями-стрічками меншої ширини. Краї листівки можна декорувати тасьмою або папером, обрізаної фігурними ножицями. Виділяємо акценти гелем для декорування, наприклад, середини квіточок і сонечко.

Якщо у Вас немає часу, бажання або можливості створювати листівку своїми руками, можна замовити ексклюзивну листівку ручної роботи у професіонала – це заощадить не тільки Ваш час, але й буде оцінений по гідності.

Прикраси, зроблені своїми руками зі шкіри, гарних намистин та дроту, або навіть зліплені з полімерної глини припадуть, як ніколи до речі для подарунка кращій подрузі, мамі або близькій родичці. Ну і звичайно, дуже важливо правильно оформити Ваш подарунок, адже саме упаковка так прикрашає передчуття, для цього існують спеціальні курси упаковки, Де Вас навчать завжди красиво підносити Ваш подарунок.

Для бабусь та дідусів немає нічого рідніше і дорожче, ніж подарунок, зроблений руками онуків, хороші ідеї можна почерпнути на сайті журналу «Ручна робота». Виготовлення подарунка разом з дитиною – захоплююче і цікаве заняття. Так присвятіть цьому трохи свого часу. І може потім Ви теж отримаєте подарунок зроблений Вашим чадом?:)